Dry Needling voor paarden: Optimaliseer spierfunctie en welzijn

Bij Praktijk Equine in Overijssel gaan we verder dan traditionele benaderingen voor paardenzorg. Ontdek de voordelen van Dry Needling, een geavanceerde en doeltreffende techniek die gericht is op het herstellen van spierfunctie en het bevorderen van het welzijn van jouw paard. Onder leiding van ervaren therapeut Jeanette Stroeve bieden wij gespecialiseerde Dry Needling voor paarden.

Wat is Dry Needling voor paarden?

Dry Needling is een techniek waarbij dunne naalden direct in triggerpoints van de spieren worden geplaatst om spanning en pijn te verminderen. Deze methode stimuleert de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam en bevordert een betere spierfunctie.

De voordelen van Dry Needling bij Praktijk Equine:

Vermindering van spierspanning

Dry Needling richt zich op het verminderen van spierspanning en het ontspannen van verkrampte spieren, wat essentieel is voor het behoud van soepele bewegingen.

Pijnverlichting

Door triggerpoints te behandelen, kan Dry Needling effectief zijn bij het verminderen van pijn geassocieerd met spierproblemen, waardoor het comfort van jouw paard wordt verbeterd.

Verbeterde flexibiliteit

De techniek kan helpen bij het vergroten van de flexibiliteit van spieren, wat vooral gunstig is voor paarden in training of competitie.

Ervaar de voordelen van Dry Needling

Wil je jouw paard laten profiteren van de voordelen van Dry Needling? Neem contact op met Jeanette Stroeve van Praktijk Equine in Balkbrug, Overijssel, en ontdek hoe deze geavanceerde techniek kan bijdragen aan de gezondheid en het welzijn.

Klachten

Hieronder een overzicht van veelvoorkomende klachten bij paarden.
Bij deze klachten is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen.