Welke klachten kan een osteopaat behandelen?

Ontdek de veelzijdigheid van osteopathie voor paarden

Benieuwd naar de diverse klachten die een ervaren osteopaat kan behandelen bij paarden? Bij Praktijk Equine, onder leiding van Jeanette Stroeve, bieden wij inzicht in de brede scala aan klachten die met succes kunnen worden aangepakt met osteopathie.

Veelvoorkomende klachten die osteopathie kan behandelen:

Bewegingsbeperkingen en stijfheid

Osteopathie is effectief bij het verminderen van bewegingsbeperkingen en stijfheid in gewrichten, waardoor het paard soepeler kan bewegen.

Spierspanning en -pijn

Osteopathische behandelingen richten zich op het verlichten van spierspanning en pijn, wat essentieel is voor het algemene welzijn van het paard.

Spijsverteringsproblemen

Osteopathie kan een positieve invloed hebben op het spijsverteringsstelsel, waardoor problemen zoals koliek en onregelmatige darmfunctie worden verminderd.

Ademhalingsproblemen

Paarden met ademhalingsproblemen kunnen baat hebben bij osteopathie, omdat het de beweging van de ribbenkast en het middenrif kan optimaliseren.

Problemen met houding en balans

Osteopathie richt zich op het herstellen van de natuurlijke balans en houding van het paard, wat van invloed is op het hele lichaam.

Wanneer kiezen voor osteopathie bij Praktijk Equine?

Preventieve zorg

Osteopathie kan preventief worden ingezet om problemen te voorkomen en de algehele gezondheid van het paard te behouden.

Herstel na blessures

Na een blessure kan osteopathie helpen bij het versnellen van het herstelproces en het voorkomen van verdere complicaties.

Optimalisatie van prestaties

Voor paarden in training of competitie kan osteopathie bijdragen aan het optimaliseren van prestaties door het lichaam in topconditie te houden.

Maak een afspraak voor jouw paard

Wil je meer weten over de diverse klachten die een osteopaat kan behandelen? Neem vandaag nog contact op met Jeanette Stroeve van Praktijk Equine in Balkbrug, Overijssel, en ontdek hoe osteopathie de sleutel kan zijn tot het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van jouw paard.

Klachten

Hieronder een overzicht van veelvoorkomende klachten bij paarden.
Bij deze klachten is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen.