Wat doet een osteopaat bij een paard?

Ontdek de essentie van osteopathie voor paarden

Benieuwd naar wat een osteopaat kan betekenen voor het welzijn van jouw paard? Bij Praktijk Equine in Overijssel, onder de bekwame leiding van Jeanette Stroeve, bieden wij inzicht in de diepgaande voordelen van osteopathische behandelingen voor paarden.

Osteopathie in een notendop

Osteopathie voor paarden is een holistische benadering van gezondheid die gericht is op het herstellen van de balans en mobiliteit in het lichaam. In tegenstelling tot andere behandelingen, zoals medicatie, richt osteopathie zich op de onderliggende oorzaken van problemen, niet alleen op de symptomen.

Wat doet een osteopaat?

Grondige evaluatie

Voordat een behandeling begint, voert een osteopaat een grondige evaluatie uit van het paard. Hierbij wordt gekeken naar bewegingspatronen, houding en mogelijke spanningen in het lichaam.

Behandeling op maat

Op basis van de evaluatie stelt de osteopaat een op maat gemaakt behandelplan op. Dit kan bestaan uit zachte, hands-on technieken om de mobiliteit te verbeteren en eventuele blokkades op te heffen.

Herstellen van balans

De focus ligt op het herstellen van de natuurlijke balans in het lichaam. Door specifieke manipulaties wordt de doorbloeding verbeterd, worden spieren ontspannen en worden gewrichten in hun optimale positie gebracht.

Blessureherstel en prestatieoptimalisatie

Osteopathie is effectief bij het herstellen van blessures, maar het gaat verder dan dat. Het kan ook bijdragen aan het optimaliseren van de prestaties van het paard, omdat een gebalanceerd lichaam beter in staat is om te functioneren.

Waarom kiezen voor osteopathie bij Praktijk Equine:

Ontdek de voordelen voor jouw paard

Wil je meer weten over wat een osteopaat kan betekenen voor jouw paard? Neem contact op met Jeanette Stroeve van Praktijk Equine in Balkbrug, Overijssel, en ontdek hoe osteopathie kan bijdragen aan het welzijn en de vitaliteit van jouw trouwe metgezel.

Klachten

Hieronder een overzicht van veelvoorkomende klachten bij paarden.
Bij deze klachten is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen.