Peesblessures bij paarden: Deskundige zorg voor herstel en preventie

Peesblessures bij paarden kunnen een uitdaging vormen en vereisen een zorgvuldige benadering voor effectief herstel. Bij Praktijk Equine begrijpen we de complexiteit van peesblessures en bieden we gespecialiseerde zorg om jouw paard te ondersteunen op weg naar herstel en preventie.

Soorten peesblessures

Peesblessures kunnen variëren van oppervlakkige irritaties tot ernstige beschadigingen. Onze ervaren professionals, onder leiding van Jeanette Stroeve, zijn bedreven in het in combinatie met een dierenarts diagnosticeren van verschillende soorten peesblessures en het ontwerpen van behandelplannen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van jouw paard.

Waarom kiezen voor Praktijk Equine?

Individuele behandelplannen

Elk paard is uniek, daarom ontwikkelen we individuele behandelplannen die rekening houden met de ernst van de blessure, de leeftijd van het paard en andere relevante factoren.

Geavanceerde therapieën

Van osteopathie tot bloedzuigertherapie en dry needling, wij passen geavanceerde therapieën toe die gericht zijn op het bevorderen van herstel en het voorkomen van terugkerende peesblessures.

Onze aanpak bij peesblessures

Grondige evaluatie

We beginnen met een uitgebreide evaluatie om de omvang van de peesblessure vast te stellen en eventuele onderliggende oorzaken te identificeren.

Behandelplan op maat

Gebaseerd op de evaluatie stellen we een behandelplan op dat kan bestaan uit specifieke oefeningen en aanvullende therapieën om het herstel te bevorderen.

Zorg voor het welzijn van jouw paard

Heeft jouw paard last van peesblessures? Neem contact op met Jeanette Stroeve van Praktijk Equine in Balkbrug, Overijssel, en ontdek hoe onze expertise en toewijding kunnen bijdragen aan het herstel en welzijn.

Klachten

Hieronder een overzicht van veelvoorkomende klachten bij paarden.
Bij deze klachten is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen.